Három ingyenes oldal német tanuláshoz

baby-84626_640A német nyelvtan megértése és megtanulása sokak számára okoz nehézséget. Könnyű elveszni a sok végződés között, és megérteni mikor, mi, miért, milyen esetben van.

Pont ezért érdemes lehet az elején kevésbé a nyelvtanra összpontosítani. Megtanulni a szavakat, egyszerűbb mondatokat, ahelyett, hogy a logikát keresnénk benne. Mint a kisgyermek, amikor először tanulja meg anyanyelvét. Persze, ha szereted látni az összefüggéseket, mint ahogy én is, akkor úgyse fogod kibírni, hogy ne nézz utána egy-egy nyelvtani szabálynak, de itt még tényleg nem az a cél, hogy kívülről tudj egy 300 oldalas német nyelvtan könyvet.

Kezdj el beszélni, olvasni, zenét hallgatni és filmet nézni németül.

Egy idő után azonban elérkezik az a pont, amikor kell a nyelvtannal is foglalkozni. Bár sokan beérik azzal, hogy akár még 20 év külföldi tartózkodás után is csak a szavakat teszik egymás után, mindenféle nyelvtani szabály alkalmazása nélkül.

Én azonban javaslom, hogy lépj tovább!

Ma 3 oldalt szeretnék neked ajánlani, ahol ha már van egy alapszintű német nyelvtudásod, akkor rengeteg hasznos dolgot olvashatsz!

Mein Deutschbuch

Az oldalon a rengeteg nyelvtan mellett, találsz online nyelvtani feladatokat is, tudod gyakorolni a hallás utáni megértést, illetve az olvasott szöveg megértését, de ha játékos kedvesben vagy, akkor kipróbálhatod az akasztófás játékot is németül. Alaptól felsőfokig minden nyelvtanulóra gondoltak az oldal készítői.

Az oldalt nem ajánlom azoknak, akiket nagyon zavarnak az időnként felugró reklámablakok! :)

Deutsche Grammatik 2.0

Szintén nagyon részletes nyelvtani összefoglaló, sok-sok feladattal.

Lingolia

Nagyon jól magyarázza nem csak a német nyelvtant, hanem a szókincs felépítésében is segít. Az egész tanulást megkönnyíti a színes ábrákkal, táblázatokkal, kiemelésekkel. Ha szeretnél minél egyszerűbben megtanulni németül, akkor ezt az oldalt ne hagyd ki!

Ha szeretnél további oldalajánlásokat, tippeket kapni a német nyelv tanulásához, akkor ne felejts el feliratkozni hírlevelünkre se! :)

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

Három ingyenes oldal német tanuláshoz” bejegyzéshez ozzászólás

    1. Szeretném kérni a csomagot ingyen kiprobálásra.
      Köszönöm

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>