Ajándék könyv

Németországi kisokos- Németországban hosszabb-rövidebb ideig munkát vállalóknakNélet szív - átlátszó háttérrel 1

Ez az oldal azért jött létre, hogy a Németországban hosszabb-rövidebb ideig itt tartózkodókat támogassa.

Hisz egy új kultúrába történő beilleszkedés még akkor se könnyű, ha az ember lánya/fia tökéletesen beszéli az adott ország nyelvét. Ha meg nyelvtudásunk a tökéletestől kisebb-nagyobb mértékben eltér, akkor még jobban megnehezedik a szabályok közötti kiigazodás.

Persze, nagyon sok mindent be tudunk írni a google-ba, és rengeteg hasznos információt találunk! De kinek jut eszébe rákeresni arra, hogy milyen blokkokat tegyünk félre a németországi adóbevalláshoz, amikor talán még az sem tudjuk, hogy kell-e, érdemes-e adóbevallást beadnunk?! És miért is kéne blokokkat félretenni ehhez, amikor Magyarországon soha nem volt rá szükség? És miért keresnénk arra, hogy WBS, amikor még az se tudjuk, hogy létezik?! Honnan tudjam, hogy nem kapok-e a ténylegesen járónál sokkal kevesebb fizetést azért, mert valaki véletlenül rossz adókategóriába rakott? Egyáltalán mik azok az adókategóriák?

Én is hasonló cipőben jártam, sokszor csak a szerencsének köszönhettem, hogy egy-egy kérdésre megtaláltam a választ mielőtt hatalmas összegeket buktam volna. Sokszor csak az időmet vesztegettem el! Sokszor ennél jóval többet.

Ha szorgalmas voltál van egy magabiztos némettudásod, és mindennek utána tudsz nézni, vagy ha szerencséd van, vannak ilyen ismerőseid, és szívesen segítenek neked! Bár egyik ismerősöm mesélte kicsit tréfásan, aki Németországot járva keresi fel a magyar klubokat, és különböző népi hangszereket, játékokat, táncokat mutat be, hogy ha van egy városban 3 magyar, akkor ők 4 különböző klubot alapítanak, és az összes klub utálja a másik klubot! :)

Rosszabb esetben senki nem foglalkozik vele, hogy neked mennyi a fizetésed, mennyi pénzt vagy időt buksz el… De ne keseredj el…. csak olvasd végig ezt a számodra összeállított kis könyvet! :)

Olvasd el most!