Rólam

Szia!

Hargitai Ani vagyok, közgazdász, vállalkozó, író és abban szeretnék segíteni Neked, hogy németországi tartózkodásodból Te is a legtöbbet hozd ki!

Ha valaki, akkor én tudom, hogy milyen nehéz egy új országban, új nyelvvel, új életet kezdeni! 25 évesen úgy mentem ki Amerikába babysitterkedni, hogy a telefonba a “yes, yes”-en kívül semmit nem tudtam mondani. Kétszer voltam Angliában is, de a szívem mindig hazahúzott Magyarországra. Így befejeztem otthon a Corvinus Egyetem közgazdasági szakát és elhelyezkedtem a Nokia pénzügyi osztályán.

 

Azonban új kalandokra vágytam- na meg az anyagi szempontok is ott voltak- és 2012-ben, 31 évesen megcéloztam Németországot. Megakartam tanulni németül, kicsit megismerni az országot, de a szívem ezúttal is közbeszólt: rám talált a szerelem és itt ragadtam. 

2014 óta üzemeltetem a Német Élet honlapot, hogy segítsek másoknak is a németországi célok elérésében.

Az elmúlt 8 évben több száz magyar családnak segítettem a beilleszkedésben. Az állás és lakáskeresés mellett, a bankszámlanyitásban, hitelügyintézésben, befektetésekben és biztosításokban is segítséget nyújtok a Deutsche Vermögensberatung cég partnereként.

Ezenkívül több német szakmai folyóiratot olvasok rendszeresen, továbbképzéseken veszek részt, hogy mindig a legfrissebb információkkal tudjak a rendelkezésetekre állni.

 

 

Nélet szív - átlátszó háttérrel 1

Kérdésed van?

Tedd fel nekünk most!

Ügyfélszolgálati kérdésekben (megrendelés, csomagküldés, fizetési információk stb.) az alábbi elérhetőségeken kérdezhetsz:

 

Hargitai Ani:

E-mail: hello@nemetelet.hu
Telefon: 0049 152-36-89-85-84
Skype elérhetőség: nemetelet

9 thoughts on “Rólam

 1. Szia!
  Örülök, hogy vannak még ilyen segítőkész honfitársaim itt Németországban és további sikereket kívánok neked.
  Üdv. Varga András

 2. érdeklődnék a kindergeldet hol lehet meg piszkálni. A férjem több mint 2 éve kint van németországba és még most sem kapunk rendesen pénzt. Én a gyerekkel december óta vagyok kint. A fiú iskolába jár. Én otthon már semmit sem kapok. 2 gyerek pedig Magyarországon tanul. Kérlek segítsd ha tudsz. Előre is köszönöm Tisztelettel: Szilágyiné Ildikó
  Ui: csak nagyjából írtam le.

  1. Kedves Ildikó!

   Szeretnék segíteni, de nagyon nehéz így látatlanban bármit mondani, mindenképpen a helyi Familienkasse-hoz kellene bemenni érdeklődni, ott tudnak bármit részletesebben mondani.

   Üdvözlettel
   Hargitai Anita

 3. Kedves Anita!
  Mi szeptember végén költözünk ki és érdekelne milyen lehetőség van arra, hogy a fiam aki itthon 3.-os gimis lenne, viszont a németet itthon csak 1 évig tanulta, kint tud-e valami nyelviskolában aktívan részt venni? Gondolom, hogy suliba menjen arra kellene különbözeti vizsga – tehát ezzel az opcióval nem számolok, de szeretném, ha a nyelvet megtanulná stabilan, és utána folytathatná a gimit… Köszönöm előre is a segítségedet! Szép napot, Nóra

  1. Kedves Nóra!

   Németországban tartományonként más-más szabályozások vonatkoznak az iskolai rendszerre, ezenkívül iskolánként is sok minden eltérhet. Én mindenképpen azt javaslom, hogy vegyétek fel a kapcsolatot a helyi iskolákkal (többel is- már most emailben, nem kell megvárni a tényleges költözést), kérdezzetek rá, milyen lehetőségek vannak. Nem egyedi a probléma, sok iskola nagyon jól fel van készülve a nyelvtudás nélkül érkező diákok fogadására!

   Üdvözlettel:

   Hargitai Anita

   1. Szia Anita! köszönöm a megnyugtató választ! Ez nagyon jó hír! jupppppijéééééé :O) Szép napot! nóra

 4. Kedves Anita!két kérdésem is lenne,az egyik december 1-vel megszűnik a munkahelyem,de csak januártól akarok újra dolgozni,mert a karácsonyt otthon szeretnénk tölteni,az a kérdésem hogy igényelhetek-e munkanélkülit decemberben ha tavaly április 12-december 12 ig dolgoztam Németországban,meg idén június 9- december 1 ig(most csak 4 órás munkaviszonyom van de az előző az 8 órás volt)??!!a másik kérdésem az lenne,hogy otthon nem jelentettem be az Apehnál hogy külföldön tartózkodom és az állandó lakcímem még mindig Magyarországon van,de itt kint az ideglenes lakcímemen élettársi viszonyként vagyunk bejelentkezve a barátom lakásába ( Ő német állampolgár),megbüntethetnek ezért otthon?Köszönöm szépen előre is a válaszokat!!Szép Napot Neked …

  1. Kedves Timi!

   Igényelhetsz munkanélkülit! Otthon ki kell jelentkezni minél előbb!

   Neked is szép napot kívánok!
   Hargitai Anita

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.