Mi, magyarok német szemmel

schafer-dog-350669_640Sokat beszéltünk már arról, hogy milyen élni Németországban, mi a jó benne, és mi nem annyira. Most nézzünk át egy kicsit a másik oldalra. Mit gondolnak a Magyarországon élő
németek rólunk? Mit szeretnek és mit kevésbé?

Erre keresem a választ különböző német nyelvű blogok és kommentek segítségével.

  • “18 éve élek a Balatonnál, Németországban privát biztosítással rendelkezem. Lehetne Magyarországon is biztosításom, de számomra a német egészségügyi ellátás sokkal jobbnak tűnik.” – Írja Fonsi az http://www.wohin-auswandern.de/auswandern-ungarn oldalon. A német biztosítás megtartását és az EU biztosítási kártya kiváltását mások is javasolják.
  • “Az utóbbi időben megnövekedett a bűnözés Magyarországon és még tovább fog növekedni a munkanélküliség következtében. És a magyar rendőrség is fejlődhetne még.” Írta Claudia, de több más hozzászóló is sorolta a magyarországi biztonsági problémákat, napvilágra került gyilkosságokat.

Persze pozitív véleményeket is kaptunk!

  • “Magyarország egy szép ország, kedves emberekkel.”
  • Szó esik arról is, hogy Magyarország olcsóbb. A „wohnen in Ungarn” kifejezésre keresve, mindjárt az első oldalon több nyugdíjasoknak szóló oldalt is találtam. Ezeken az oldalakon is azért ajánlják a németországi nyugdíjasoknak Magyarországot, mert szép a környezet, barátságosak az emberek. A http://www.rentner-info.com oldalon kiemelik, hogy Magyarországon olcsón lehet házat venni (már 14 000 eurótól Dél-Magyarországon, ami a németországi árakhoz képest tényleg nagyon alacsony), és a sok gyógyfürdőt is dicsérik. Itt is kiemelik a sportlehetőségeket, bicikli és turistautakat, és az alacsony árszínvonalat!
  • A Die Welt honlapján ezzel a címmel találtam cikket: „Budapest – die ideale Stadt zum Leben und Feiern” (Budapest- az ideális város az élethez és ünnepléshez). Itt dicsérik az éjszakai életet és az Unicumot, a kávéházakat, a Dunát, ami kettéosztja a várost, és a termálfürdőkről is szó esik!

Tehát kaptunk jó és rossz véleményeket is, ahogy a kint élő magyarok véleménye is megoszlik Németországról! 🙂 Mindenkinek magának kell eldönteni, hogy neki mi a fontos.

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat

*

Elfogadom

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..