Kötelező biztosítás

Németországban fizeted a kötelező gépjármű biztosítást, és úgy érzed sokat fizetsz?calculator-385506_640

November 30-ig felmondhatod és rengeteget spórolhatsz vele!

Mivel november 30 vasárnapra esik, ezért a felmondásnak péntekig legkésőbb oda kell érkeznie, vagyis a postára adási határidő november 26, szerda.

A kötelező biztosítás árakat Magyarországon és ugyanígy Németországban is érdemes összehasonlítani, mert nagyon sok pénzt takaríthatsz meg a biztosító váltással. Ez az egyik legnagyobb megtakarítási lehetőség, ha német rendszámú autód van (ami fél év kint élés után tanácsos)!

Vigyázz, ha a határidőt elmulasztod, a biztosítás automatikusan hosszabbodik egy évvel!

Mennyit lehet spórolni?

Németországban is igaz az, hogy az új ügyfeleknek szóló biztosítási árak sokszor jóval kedvezőbbek mint a régi ügyfeleké, hiszen a magas ár nem jó reklám…

A check24.de szerint akár 850 euróval is több maradhat a zsebedben, ha biztosítót váltasz. Nyilván az átlagos megtakarítás ennél jóval kevesebb, de azt hiszem az is jól jön mindenkinek, ha egy havi 10-20-30 euróval több marad a családi kasszában.

A check24 összesen 270 biztosító ajánlatából válassza ki a legjobbat.

Ha találtál jobb ajánlatot mint a jelenlegi biztosítod, akkor a felmondó levél megírásához itt találsz formanyomtatványt: http://kfz-versicherungsvergleich.toptarif.de/downloads/musterkuendigung.pdf!

 

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

2 thoughts on “Kötelező biztosítás

  1. Nos, nekunk joval tobb lett mint elozo evben,pedig csak fél kaszkonk van,igy ha egy osszegbe befizetem 810 euro viszont fel evre vagy 3havonta ez az osszeg nö.Mi a z ERGO-nal vagyunk.Ami nagyon jónak számít. Nem kellet nagyon utana jarni,mert Magyarországon csak 5 evig volt autonk.Nincs sok bonuszunk,se gyerek se garázs. De hat ilyen ez a nemet élet 🙂 Majd 10 év utan olcsóbb lesz

  2. Sziasztok!Arról érdeklődnék,hogy a gépkocsi honosítása vagy egy másik autó vétele-e az olcsóbb?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat

*

Elfogadom

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .