Kötelező biztosítás Németországban

car-85320_640

A kötelező gépjármű-felelőség biztosítás (Kraftfahrzeug-Haftpflichtversicherung) Németországban annyira kötelező, hogy nélküle az autót sem lehet bejelenteni, vagy nevünkre íratni.

Tipp!

  • Autóvásárlás előtt, mindig számoljuk ki, hogy mennyi biztosítási díjra számíthatunk, mert nagy különbségek lehetnek az egyes autótípusok között!

 

A biztosítás díját nagyon sok tényező befolyásolhatja. Ilyen például az autó típusa mellett az autó életkora, az autót vezetők életkora, hogy garázsban parkol-e az autó. Akár dupla annyi is lehet ugyanannak az autónak a biztosítási költsége annak függvényében, hogy csak egy ember vezeti, vagy bárki vezetheti.

A biztosítási költségnél gyakran magasabb díjakkal kell kalkulálnunk, ha diesel autó mellett döntünk.

Fontos tényező a lakcímünk is! Ugyanarra az autóra nagy valószínűséggel lényegesen többet kell fizetnünk, ha München belvárosában lakunk, mintha egy kis vidéki faluban.

Számít természetesen a bonusz-manusz besorolásunk is! A Magyarországról hozott igazolást egyes biztosítók könnyebben elfogadnak, mások nehezebben, érdemes próbálkozni, mert nagyon sok pénzt jelenthet. Az ADAC például gond nélkül fogadta el a magyar Allianztól hozott igazolást. Ez persze nem a legolcsóbb biztosító, de ha máshogy nem megy érdemes egy évig itt maradni, és az ADAC által kiállított igazolással nyugodtan mehetünk akármelyik német biztosítóhoz.

A biztosítási díjak casco esetében is nagyon változóak lehetnek, ugyanúgy, mint otthon, bizonyos márkáknak nagyobb a lopási kockázata, és így magasabb casco díjat fogunk fizetni.

Természetesen a kötelező és casco biztosítás előzetes kiszámításához és megkötéséhez is találunk segítséget az interneten. Ezek a kalkulátorok sokszor akár 200 biztosító ajánlatát is összehasonlítják, és az éves díjban több 100 eurós különbségek is lehetnek, úgyhogy nem érdemes az első utunkba akadó biztosítóhoz találomra bemenni.

 

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

1 thought on “Kötelező biztosítás Németországban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat

*

Elfogadom

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..