Autóvásárlás Németországban

Autókeresésmodel-car-470644_640

Már írtam arról, hogy Németországban, onnantól kezdve, hogy bejelentett lakcímünk van, maximum fél évig használhatjuk magyar rendszámunkat.

Természetesen el tudjuk intézni azt is, hogy magyar autónkat itt bejelentsük, és német rendszámot kérjünk rá. Számoljunk azonban azzal a ténnyel, hogy új műszaki vizsga fog kelleni rá (melynek feltételei Németországban sok tekintetben a magyarnál jóval szigorúbbak) valamint az autó törzskönyvére is szükségünk lesz (Fahrzeugbrief). Ez akkor okozhat egy kis problémát, ha az autónkon még hitel van és a banknál van a törzskönyv.

Használtautó németországban

Ha mégis inkább az autó vásárlás mellett döntünk, akkor ennek keresését kezdhetjük a helyi újságok megnézésével is! Sokszor hirdetik meg a közelben lévő eladó autókat!

Leggyorsabb és legkönnyebben áttekinthető forrás azonban egyértelműen az internet! Rengeteg olyan oldal van, amin nagyon jól lehet keresni elég sok tényező alapján! Ennek használatát a könyvhöz tartozó cd-n részletesen megmutatom. A honlapokon megtalálható mind a magán mind az autókereskedős hírdetések.

A legnagyobb ilyen oldalak közül néhány:

Nagyon sok oldal van még, de gondolom, aki akar, az a fenti 5 oldal valamelyikén meg fogja találni az ideális autót!

Autó átírása

Az autó átírása a legközelebbi „Zulassungsstelle”-nél történik. Ide mindenképp vigyük magunkkal az autóra előzetesen megkötött kötelező biztosításról szóló igazolást, illetve a törzskönyvet (Fahrzeugbrief). A forgalmi engedély, vagyis a “Fahrzeugschein” nem elég. Némely esetben kérhetnek 3 hónapnál nem régebbi lakcímigazolást is.

Ha egyedi rendszámot szeretnénk, ezt le tudjuk foglalni előre online is (írjuk be a keresőbe, hogy „Wunschkennzeichen online reservieren” és a város nevét), ha nem foglaltunk akkor vagy megelégszünk a normál rendszámmal, vagy várunk egy kicsit az új rendszám átvételével!

 

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

1 thought on “Autóvásárlás Németországban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat

*

Elfogadom

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..