Nincs időd a nyelvtanulásra?!

hand-226707_640Lehet hogy csak nem tudsz róla, hogy mégis van!

Remélem, jól haladsz a némettanulással! Múlt héten már írtam pár dolgot az egyik legnagyobb buktatóról, a motiváció hiányáról! Ha nem olvastad, itt bepótolhatod: http://nemetelet.hu/a-nyelvtanulas-buktatoi/.
Most a másik nagy buktatóról szeretnék beszélni, az időbeosztásról! Sokan hangoztatják, hogy nincs idő nyelvtanulásra…Ott van a munkahely, a gyerek, és néha bizony pihenni is kell! Nem is beszélve a szórakozásról!
A nyelvtanulás megszerzése viszont időigényes! Nem lehet két óra alatt megtanulni… és nem fogod egy hét alatt megszerezni a nyelvvizsgát! A Deutsche Welle szerint németből az alapfok eléréséhez legalább 400 órát kell tanulni. Középfokhoz még többet!

A jó hír? Sokkal több időd van, mint gondolnád!

Tényleg! Ne hidd, hogy nyelvet tanulni csak otthon lehet, az íróasztalnál ülve, és azt is lehetőleg úgy, hogy véletlenül se szóljon hozzád senki! Persze néha ez is kell, de ezenkívül számtalan lehetőséged van!

Rengeteg idő áll rendelkezésedre! Csak néhány tipp!

  • Tanulhatsz a buszon a munkából hazafele. Hallgass német hanganyagot, olvass német könyvet! A hanganyag hallgatása természetesen az autóban is nagyon jó ötlet, a könyvolvasást itt inkább mellőzd! 🙂
  • Töltsd le az ANKI-t (http://ankisrs.net/) a telefonodra! Ha bármikor van egy pár szabad perced, csak vedd elő és gyakorolj egy pár szót! Ha nem szeretnél vagy nem tudsz telefonon tanulni, akkor írj ki egy pár szót egy üres lapra, vagy csinálj magadnak kis kártyákat, és vedd elő azt, ha van egy pár perced.
  • Gondolkozz el! Mennyi időt töltesz különböző weboldalak nézegetésével, Facebookozással? Igen… én is szoktam… de ha ennek az időnek csak egy részét nyelvtanulásra fordítod, vagy német nyelvű oldalakat nézel, már sokat tettél a nyelvtudásodért és így a jövődért! Szabj határt saját magadnak! Elhatározhatod, hogy ezentúl napi 20 percet töltesz Facebookon! Természetesen, ha a mi Facebook oldalunk (https://www.facebook.com/nemetelet) bejegyzéseit nézegeted, az kivétel! 🙂
  • Tervezz előre! Határozd el, hogy mindennap tanulsz egy picit! Nem kell, hogy ez sok legyen! Akár napi 20 perc is elegendő lehet! De amit elhatároztál, azt tényleg tartsd be!

Ha további tippeket szeretnél a nyelvtanuláshoz, itt iratkozhatsz fel hírlevelünkre:

További jó tanulást kívánunk! 🙂

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

1 thought on “Nincs időd a nyelvtanulásra?!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat

*

Elfogadom

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..