Nevetve tanulni németül

emoticon-305443_640

Még Lomb Kató könyvében olvastam valamikor (ha nem tudod ki az, itt utána tudsz nézni- olyan sok nyelven beszélt, hogy nekem már csak ezért is ő az egyik példaképem :) ), hogy a legkönnyebben úgy tanulunk nyelveket, ha olyasmit csinálunk, amit szeretünk, és ami a célunk a nyelvtanulással.

  • Ha szeretnénk idegen nyelvű számokat hallgatni, akkor tanuljunk a zene segítségével. (Erről már írtam itt és itt.)
  • Ha szeretnénk külföldiekkel levelezni, akkor regisztráljunk be valami ilyen oldalra (pl sharedtalk.com). Nem baj ha először minden mondatunkhoz szótárt használunk! Gyorsan bele lehet jönni!
  • Ha filmeket szeretnél nézni- kezdd el! Nem baj, ha először csak rövid mesefilmeket nézel, de az sem, ha mindjárt a mozifilmekkel kezded!

Nekem az egyik kedvenc módszerem a nevetve tanulás! A vicceket olvasva mindig kíváncsi leszek a poénra, és már csak ezért is megnézem a szavakat szótárban. Ez most a Spiegel gyerekeknek szóló kiadását nézve jutott eszembe (Dein Spiegel), ahol mindig van egy jó pár aranyos vicc is!

Na, nevetsz egyből, vagy azért szükséged van a szótárra?

Ha érted, akkor a kommenteknél leírhatod magyarul is! De nem ér próbálkozás nélkül megnézni, hogy a többiek miket írtak! :)

Melyik tetszett legjobban? Ha van kedvenc vicced németül, azt is írhatod ide!

  1. Mister Kläx erzählt seinem Nachbarn stolz: “Du, ich fahre nach Afrika!” Darauf der Nachbar: “Da möchte ich nicht hin, da sind 30 Grad im Schatten!” -“Ich muss ja nicht in den Schatten gehen!”
  2. “Wo ist dein Zeugnis, Paul?” – “Ach das habe ich dem Jochen geliehen, der will damit seinem Vater erschrecken.”
  3. Unterhalten sich zwei Nachbarn. “Soll ich nun Lisa, die Kluge, oder Lena, die Schöne, heiraten?” – “Wenn ich ehrlich bin, nimm lieber eine, die zu dir passt!”
  4. “Angeklagter! Warum haben Sie drei parkende Autos aufgebrochen?” – “Für die fahrenden Autos bin ich einfach nicht schnell genug!”
  5. Paul ist krank und bekommt Medizin. “Herr Doktor, hat diese Medizin auch Nebenwirkungen?” Der Artzt: “Ja du kannst morgen wieder in die Schule gehen.”
  6. Tante Frida fragt ihren Neffen: “Wie alt bist du eigentlich?” “Sechs”, antwortet er. “Und was möchtest du später mal werden?” “Sieben.”

 

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>