Milyenek a németek?

  • Udvariatlanok a németek?14-29-05-668_640
  • Nincs humorérzékük?
  • Léteznek valóban egyes nemzetekre különösen jellemző tulajdonságok?

Hallottal már Benny Lewisról? Ő az az ír,aki megpróbálja bebizonyítani, hogy 3 hónap alatt bármelyik nyelvet meg lehet tanulni. Ehhez járja az országokat, és mindenhol eltölt 3 hónapot. Ő írta meg berlini tapasztalatai alapján, hogy milyenek is (vagy milyenek nem) szerinte a németek.

Benny iszonyú sokat tud írni bármilyen témában, ha érdekel itt elolvashatod a cikket (angolul):  http://www.fluentin3months.com/german-stereotypes/

Én csak a legfontosabb gondolatait szeretném összefoglalni.

Minden német tud angolul?

Hát ezt már én is megtapasztaltam, hogy nem így van. Az orvosok biztos tudnak. Talán a külföldiekkel foglalkozó hivatalokban is. Viszont személyes tapasztalatom az, hogy az átlagember nem beszél jól angolul. Legalábbis nem olyan szinten, hogy bátran megmernének szólalni, mert persze az iskolában ők is tanultak idegen nyelvet.

Benny is megerősíti, hogy nem mindenki beszél angolul, de hozzáteszi, hogy az átlagos nyelvtudás valóban jobb, mint mondjuk Kelet-Európában. Persze ez Berlinre vonatkozik.

Udvariatlanok a németek?

Benny szerint nem, viszont elég szókimondóak, őszinték. Ezt egy történettel is alátámasztotta. Egy lánnyal táncolt, akivel előtte nem sokkal ismerkedett meg, és a lány közölte vele, hogy… nincs jó illata. 🙂 Benny azt állítja, ez igaz lehetett, hiszen egész éjjel táncolt, na de kevesen mondják ezt pár perc ismertség után a másik szemébe! Még viccesen azt is megjegyzi, soha ne higgyünk azoknak a dezodor reklámoknak, amik 24 órán át tartó hatást ígérnek! 🙂

Én igazából ezt nem tapasztaltam. Már az elején is állandóan dicsérték még a nyelvtudásomat is! 🙂 Persze vannak itt is nehezen elviselhető emberek, de nem hiszem, hogy több mint máshol. Egyik mozgássérült ismerősömhöz például szombaton reggel fél 7-kor csöngetett be újdonsült szomszédja, hogy zavarja az autójával a kilátást! 🙂

A németeknek nincs humorérzékük

Benny azt írja, hogy ha a németek nevetnek vagy mosolyognak, az azért van, mert tényleg viccesnek találnak valamit. Nincs állandóan műmosoly az arcukon.

Egyetértek Bennyvel, és hozzátenném, hogy találkoztam itt valóban olyan emberrel, aki soha semmin nem tudott mosolyogni, de vannak olyanok is bőven, akik kedvesek, mosolygósak, barátságosak! De hát ez pont így van otthon is!

 

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

1 thought on “Milyenek a németek?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat

*

Elfogadom

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..