Könnyű német tanulás délutánra

child-316510_640Aki Németországban szeretne élni, annak a nyelvtudás is nagyon fontos! Most ehhez szeretnék egy kis segítséget nyújtani!

  1. Nagyon jó ötlet kis képeket készíteni. Egy-egy szócsoportról szedjél össze képeket! Írd melléjük németül, hogy mi micsoda, és ragaszd ki a falra, vagy állítsd be egy időre a számítógépen háttérnek! A kreatívabbak rajzolhatnak is, de találhatsz ilyet a neten is! 🙂 Ha rajzolod azért jó, mert még több érzékszerveden keresztül beléd “rajzolódik” a szó és a jelentés.Nagyon sokat tanulsz már azzal is, hogy ki keresed a szótárból a témakör egyes szavait, és a szavak elmélyülnek azáltal, hogy huzamosabb ideig néha-néha rápillantasz!
  2. Ehhez hasonló módszer, ha a lakásban megtalálható tárgyakra cetlit ragasztasz németül! Ez lehet az adott tárgy neve, de nyugodtan kiragaszthatsz olyan szavakat is, aminek semmi köze az adott tárgyhoz, de nehezen jegyzed meg! Ha vendégek jönnek, büszkén vállalhatod, hogy Te németül tanulsz! 🙂 Ez is egy új beszédtéma lehet:)
  3. A lényeg mindkét módszernél, hogy sokszor találkozol a szavakkal, és így gyorsabban megjegyezd őket!
  4. Videók! Hallgass sok német zenét! Egy számot többször is, hogy már majdnem kívülről tudd a szövegét! Egy szép dalt nem nehéz sokszor meghallgatni, és így nem csak a szavak, hanem a mondatszerkezetek, névelők, vonzatok is megmaradnak! Dalt a kedvenc stílusodból válassz, ha van olyan, ami kedvenc dal és meg van németül, az a legjobb!
  5. Ha nem szereted a zenét… akkor hallgass más videót! Itt például megtalálod hogy mik a legnépszerűbb videók a youtube-on Németországban, sőt még azt is ki tudod választani, hogy a saját korosztályodnak mik a kedvencei: https://www.youtube.com/trendsdashboard#loc0=deu

És ha még több segítségre van szükséged a német tanulás terén, akkor ne felejts el feliratkozni a kép alatt ingyenes email sorozatunkra!

És ha még többet tanulnál, akkor nézd meg ezt is: http://www.busuu.com/!

 

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

3 thoughts on “Könnyű német tanulás délutánra

 1. Most tanulom a német nyelvet. Szeretném könnyen elsajátítani.

  1. Kedves Ágnes!
   A kor nem számít, a nyelvtanulás pedig fiatalít:)
   Kis türelem kell (ez mindenkinél fontos) és sikerülni fog!
   Van egy ismerősöm, aki 75 éves korában tanult meg egy új nyelvet!
   A “hamar”-hoz nagyon sokat kell foglalkozni a nyelvvel, zenét hallgatni, kedvenc sorozatot németül nézni, beszélgetni…
   A hírlevélben erről a témáról is sokat írok! 🙂

   További sok sikert kívánok a nyelvtanuláshoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

* A hozzászóláshoz el kell fogadnod az adatvédelmi tájékoztatónkat

*

Elfogadom

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..