Ha nem akarsz eladósodni…

worried-30148_640 (1)metországba költözve nagyon sok mindenre figyelni kell, és az ide érkezőket a sürgős teendők sora várja. Lakást találni, állást találni, gyerekeket óvodába, iskolába beíratni! És vannak olyan teendők, amire hajlamosak vagyunk nem gondolni, pedig bizonyos esetekben akár több millió eurót is megspórolhatunk, ha előre gondolkozunk.

Ilyenek a különböző biztosítások.

HAFTPFLICHTVERSICHERUNG – Felelősségbiztosítás

Hatalmas összegű károkat lehet okozni pillanatok alatt! És ezekért a károkért korlátlan pénzügyi felelősséggel tartozunk! Pillanatok alatt összekarcolhatja a gyerek a biciklivel a szomszéd előtt parkoló autót (ha szerencsénk van a legújabb Porsche-t :) ), de egy égve felejtett gyertyával vagy cigarettával Te is rövid idő alatt 7 számjegyű (euróban is) károkat okozhatsz!

Ugye nem szeretnéd Te sem az egy-egy rossz pillanat következményeként felmerülő teljes anyagi csődöt vállalni?!

Akkor mindenképpen kössél felelősségbiztosítást Németországban. A check.de-n össze tudod hasonlítani az egyes biztosítók kínálatát. Az éves díjakban nagy különbségek lehetnek, viszont mindenképp érdemes megnézni, hogy milyen önrész tartozik az egyes árajánlatokhoz, hogy mekkora összegig fedezi a károkat a biztosító, és egyébként is érdemes a részleteket elolvasni.

 

HAUSRATVERSICHERUNG- Lakásbiztosítás

A Hausratversicherung a lakásban bekövetkező károkért fizet. Ide tartoznak pl. a berendezési tárgyak, készpénz, ékszerek biztosítása is. A biztosítás fedezetet nyújt betörés esetére is.

A check.de-n ehhez is találunk kalkulátort. Mindkét biztosítást megúszhatjuk éves szinten pár tíz euróból… nem érdemes ezen spórolni, mert ha baj van tényleg egész életünkre eladósodhatunk megfelelő biztosítás hiányában!

Ezekről és további Németországban fontos biztosításokról is bővebben olvashatsz a Német Élet információs csomagban! (www.nemetorszag.nemetelet.hu)

Ha még nem töltötted le ingyenes e-Bookunkat, itt megteheted:

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>