Fizetősek lesznek a német autópályák is

road-546152_640Már rég óta szó van róla, de 2016 január elsejétől tényleg úgy néz ki, hogy fizetősek lesznek a német autópályák is.
Az éves díj körülbelül 74 euró lesz, a 10 napos és két hónapos matricák díja 5 euró és 30 euró között fog mozogni az autópálya-használati díj.

A német autósok számára ingyenes marad

A németországi autótulajdonosok tulajdonképpen nem fognak többet fizetni, hiszen ezzel egyidejűleg a  gépjármű adó mértékét ezzel az összeggel csökkenteni fogják.

Így tulajdonképpen csak a külföldi autótulajdonosok fognak a használatért plusz pénzt fizetni, és felmerül a kérdés, hogy ez az EU irányelveinek megfelel-e, és nem bizonyul esetleg diszkriminativitásnak.

Az ellenkező oldal érvei is teljesen logikusak: a német autósoknak fizetni kell az úthasználatért szinte egész Európában, miért használhatnák az ezekből az országokból érkező autósok a német autópályát ingyen.

Értelmetlen a törvény?!

A törvény ésszerűségét is megkérdőjelezik sokan.

Alexander Dobrindt, közlekedési miniszter szerint a díjból 500 millió euró éves bevétel lesz, viszont szakértők azt állítják, hogy a kiadások nagyjából ugyanennyit fognak kitenni.

Az eredeti német nyelvű cikket, hanganyaggal, megtalálod itt (nyelvgyakotrlásnak is tökéletes :) ):  http://www.dw.de/bezahlen-f%C3%BCr-deutsche-stra%C3%9Fen/a-18356998?maca=dk-Facebook-dwde

Ha még nem töltötted le ingyenes e-Bookunkat itt megteheted:

Ne felejtsd el kérni ingyenes e-bookunkat itt!

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>